Tatvan Devlet Hastanesi’nde ‘Beyincik Sarkması’ ameliyatı gerçekleştirildi
01 Nisan 2020

Rahva bölgesindeki, Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’nde başarılı bir şekilde “Beyincik Sarkması” ameliyatı gerçekleştirildi.
Duruş ve yürüme bozukluğu şikayetiyle Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’ne başvuran 3 yaşındaki A.K, yapılan muayenede başının arka tarafında “Beyincik Sarkması” ve omurilik içinde sıvı birikmesi olduğu anlaşıldı.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Burak Gezer, tarafından başarılı bir şekilde yapılan “Beyincik Sarkması” ameliyatı sonrası 3 yaşındaki çocuk sağlığına kavuştu.
Ameliyat sonrası çocuğu bir süre gözlem altında tuttuklarını belirten Op. Dr. Burak Gezer, “Hastamız bize duruş bozukluğu, yürüme bozukluğu, sık düşme ve dengesiz hareketler şikayetleri ile getirildi. Yaptığımız muayene ve testler sonrası halk arasında ‘Beyincik Sarkması” olarak bilinen ‘Chiari Malformasyonu’ ve buna eşlik eden omurilik içerisinde sıvı birikmesi olduğu anlaşıldı. Hastanemizde bu ameliyatı gerçekleştirdik. Başarılı geçen ameliyatın üçüncü haftasındayız ve gözlemlerimiz devam ediyor. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi. Bu tür ameliyatlar çok ender yerlerde yapılıyor. Hastanemizde ayrıca, beyin ve omurilik tümörleri, kanal darlığı, bel ve boyun fıtığı gibi ameliyatları da yapıyoruz. Gerekli tedavi ve ekipmanlarımız var. Sadece bazı durumlarda sevk verebiliyoruz, o da çok nadir oluyor” dedi.
Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan 3 yaşındaki çocuğun babası A.K' da, 7 çocuk babası olduğunu, hasta çocuğunu ameliyat için il dışına götürmektense Tatvan’da ameliyat ettirmeyi tercih ettiğini ve ilgiden dolayı çok memnun kaldığını, ameliyat sonrası çocuğunun gayet iyi olduğunu söyleyerek, hastane yönetimi ve doktorlara teşekkür etti.
Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Erdinç Eren ise, sağlık hizmeti sunabilmek için her türlü ekipman ile cihazların mevcut olduğunu ve alanında tecrübeli doktorların özverili çalışmaları ile her geçen gün hizmet kalitesini daha da arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

• 89044473_419597152223514_2754075726188642304_o.jpg
  • 88346948_419597228890173_1278806910153261056_o.jpg