Tatvan Devlet Hastanesi’nde Anjiyografi işlemiyle koldaki damar tıkanıkları tedavi ediliyor
01 Nisan 2020

Rahva bölgesindeki, Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’nde yapılan Anjiyografik işlemlerle hastaların kollarındaki damar tıkanıkları tedavi ediliyor.
Yapılan başarılı tedaviler hakkında bilgi veren Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Erdinç Eren, “Anjiyografi birimimizde kalp damar hastalıklarına başarılı girişimlerimiz devam ederken, kalp dışındaki damar hastalıklarının da tedavilerini gerçekleştirebiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bağlamda kardiyoloji uzmanlarımızın özverili ve başarılı çalışmaları ile daha önce böbrek damar tıkanıklıkları, beyine giden damar hastalıklarında Anjiyografik girişimlerle tanı ve tedavi hizmetleri gerçekleştirdik. Yine 2 hafta içerisinde kol damarlarında tıkanıklık şikayetleri ile hastanemize başvuran biri 69, diğeri 72 yaşlarındaki iki hastamız mevcuttu. Kalp damar cerrahisi ve kardiyoloji uzmanlarımızın ortak çalışmalarıyla az sayıda merkezde uygulanabilen Anjiyografik girişim ile başarılı bir tedavi sağlandı. Bölgede de ilk defa uygulanmış olan bu girişim ile uzun zamandır birçok merkezde tedavi imkanı bulamayan hastalarımızın kol damarlarındaki dolaşım bozuklukları giderilmiş oldu. Her geçen gün hastanemizde yeni, ileri tetkik ve tedavi imkanları sunuyor olmak bizleri son derece memnun ediyor” dedi.
Normal Anjiyografi yanında çok özellikli Anjiyografiler de yaptıklarını belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Topçu da, “Kronik böbrek yetmezliği ülkemizde çok sık görülen bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavisi de alanında uzman ekipler tarafından yapılmaktadır. Biz de ekip olarak buradaki hastalarımızın kol damarları tıkanıklığını Anjiyografi işlemiyle açıyoruz” diye konuştu.
Kardiyoloji Uzmanları Uzm. Dr. Bedrettin Boyraz, Uzm. Dr. Ersin İbişoğlu ve Uzm. Dr. Ercan Çeyilli ile birlikte hastada Anjiyografi işlemi uyguladıklarını kaydeden Op. Dr. Murat Topçu, şunları söyledi;
“Hastamız bize 2 hafta önce başvurdu ve kolundaki şişlikten dolayı şikayeti vardı. Yaptığımız muayenede tanıyı koyduktan sonra hastayı yatırdık. Hastada, kalbe yakın bir toplardamar tıkanıklığını tespit ettik. Koldaki bir bölgeden toplardamara gelerek anjiyografi tekniğiyle burada ki tıkanıklığı görüntüleyip, tespit ettiğimiz damar tıkanıklığını açtık. Hastamız bundan sonra kolunu daha iyi kullanabilecek. İşlem sonrası hastamızın kolunda ki damar tıkanıklıkları açıldı ve şişlik gideriledi. Bu işlemi uygulamadığımız taktirde hastamızın kolunda kalıcı fonksiyon kaybı, hatta yaşamı tehdit edecek problemlerin gelişmesi çok olasıydı. Anjiyografi ünitemizde kardiyoloji uzmanlarımız yoğun bir şekilde kalp damar hastalıklarının tanı ve tedavisi için çalışmaktalar. Bizde Kalp ve Damar Cerrahisi olarak Kardiyoloji Uzmanlarımızla birlikte diğer dolaşım bozuklukları olan hastalarımızın da tedavisine katkıda bulunabiliyoruz. Bu hastamızda da uyguladığımız işlem, yani uzuvlardaki damar tıkanıklıklarının anjiyografik girişimlerle tanı ve tedavisinin sağlanması, az sayıda merkezde yapılabilen, zor ve riskli bir işlem niteliğindeydi. Daha önce birçok merkezde tedavisi sağlanamayan hastamızın, uygulamaya başladığımız anjiyografi tekniği sayesinde tedavisini sağlayabildiğimiz için mutluyuz.”
Anjiyografi işlemiyle kolundaki damar tıkanıkları tedavi edilen 69 yaşındaki hasta A.A ise, Hizan’da ikamet ettiğini ve yaklaşık 10 yıldır böbrek yetmezliği, 6 yıldır da diyaliz hastası olduğunu belirterek, “Son 2 yıldır kolumda şişkinlik var ve kolumu kımıldatamıyordum. İstanbul, Van, Diyarbakır ve diğer büyük şehirlerde senelerce şifa aradım, fakat yıllardır tedavi edilemedim. En son buraya geldim, doktor Murat bey sağ olsun çok ilgilendi. Diğer doktor arkadaşları ile birlikte tedavi uyguladılar. Allah razı olsun, şu an iyiyim. Anjiyo yapıldıktan sonra kolumu rahat kullanabiliyorum. Önceden yüzümü bile tek elle yıkarken, şimdi çok şükür iki kolumu beraber kullanıyorum. Kolumdaki şişlik inmiş ve sağlığım iyiye doğru gidiyor” dedi.
Diyaliz hastası 72 yaşındaki B.D'da, Güroymak’a bağlı Gölbaşı beldesinde ikamet ettiğini ifade ederek, yıllardır hasta olduğunu ve burada tedavi uygulandığını, Anjiyografi işlemi sonrası kolunda biraz sızı olduğunu ama sağlığının şuan daha iyi olduğunu söyledi.


  • 89073203_420141218835774_6924537147252801536_n.jpg
  • 89112191_420141748835721_4852266597173166080_n.jpg