Genç Cerrah Bu Kez Annesine Şifa Oldu
27 Mart 2024

Mesleki yaşantısında gerçekleştirdiği onlarca başarılı operasyon ile hastalarını sağlığına kavuşturan Tatvan Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın  Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ömer Faruk Öz, bu kez annesine şifa oldu.

İki yıllardır Kadın  Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapıp pek çok başarılı operasyona imza atan Kadın Doğum Uzmanı Ömer Faruk Öz’ün şifa olduğu son hastası kendisini doğurup büyüten annesi oldu. Rahminde bulunan tümörler nedeniyle bir süredir rahatsızlığı bulunan anne Pekar Öz (58), şifa bulmak için Tatvan Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın  Hastalıkları ve Doğum Uzmanı oğlu Ömer Faruk Öz’ün kapısını çaldı. Oğlu Ömer Faruk Öz tarafından gerekli tetkikleri yapılan anne Pekar Öz’ün, rahim bölgesinde her biri 10 santim kadar olan 7 tümör tespit edildi. Konuyu annesiyle paylaşarak yapılması gereken operasyon için onayını alan Öz, mesleğinin gerektirdiği bilgi ve tecrübesini annesinin tedavisi için seferber etti. Annesinin sağlığı için cesurca mücadele eden Dr. Öz, sadece bir doktorun değil, aynı zamanda bir evladın sevgisiyle gerçekleştirdiği yaklaşık 2 saatlik başarılı bir operasyon sonucunda annesinin yeniden sağlığına kavuşmasına vesile olmuş oldu. Dr. Öz'ün sadece tıbbi uzmanlığını değil, aynı zamanda insanlık duygularını da ortaya koyduğu operasyonda anne Öz’ün rahim, yumurtalıklar ve tüpleri alındı.

“Beni doğuran anneme şifa olmak en büyük mutluluğum oldu”

Mesleki yaşantısı boyunca birçok benzer operasyonlar gerçekleştirdiğini anlatan Kadın Doğum Uzmanı Ömer Faruk Öz, ancak mesleki becerisiyle kendisini doğurup büyüten annesine şifa olmanın kendisi için tarifi kelimelerle mümkün olmayan bir mutluluk olduğunu ifade etti.

Rahatsızlığı sebebiyle kendisine başvuran annesinin yapılan muayenesi sonucunda rahim bölgesinde her biri 10 santim kadar olan 7 tümör tespit ettiğini aktaran Öz, bu nedenle annesinin de onayını alarak operasyon kararı aldıklarını anlattı.

Gerçekleştirdiği bu operasyonun kendisi için çok anlamlı bir operasyon olduğunu kaydeden Öz, “Yaklaşık 2 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Operasyon neticesinde annemin rahim, yumurtalıklar ve tüplerini aldık. Çok şükür operasyon son derece başarılı geçti ve bu sayede annem yeniden sağlığına kavuştu. Kendisini iki gün hastanede misafir ettik.  Bugün taburcu edeceğiz. Mesleki yaşantım boyunca benzer birçok operasyon gerçekleştirmiştim. Ancak bu operasyonun benim için anlamı çok başka. Mesleki tecrübemle beni doğurup büyüten anneme şifa olmak benim için en büyük mutluluk. Annemin ellerinden öpüyor, kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

“Doğurduğum evladımın elinden şifa bulmanın mutluluğu tarif edilemez”

Oğlunun elinden şifa bulmanın mutluluk verici olduğunu ifade eden Anne Pekar Öz de, “Bu gün bir süredir rahatsızlık duyduğum hastalığımdan doktor olan oğlum sayesinde şifa buldum. Allah oğlum ve diğer tüm doktorlarımızdan razı olsun. İnsanın doğurduğu öz evladının elinden şifa bulması apayrı bir mutluluk. Bu mutluluk kelimelerle tarif edilemez. Şuan sağlık durumun çok iyi. Emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

• Genç cerrah bu kez annesine şifa oldu