Tatvan Devlet Hastanesi'nde Organ Bağışı Haftası Etkinliği Düzenlendi
03 Kasım 2023

Tatvan Devlet Hastanesi poliklinik girişinde 03-09 Kasım tarihleri arasından kutlanan Organ Bağışı Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi. Poliklinik girişinde kurulan stantla birlikte hasta, hasta yakınları ve personellere organ bağışı eğitim bilgilendirmeleri yapıldı.

Tatvan Devlet Hastanesi poliklinikler girişinde kurulan stantta organ bağışı konusunda hasta, hasta yakınları ve personeller bilgilendirilirken; organ bağışında bulunan vatandaşların kaydı alındı. Tatvan Devlet Hastanesi Konferans Salonunda 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Orhan Kılıç tarafından gerçekleştirilen konferansta, organ nakli, izlenen prosedürler ve organ naklinin önemine değinildi.

Her bir organ naklinin yeni bir hayat olduğuna değinen Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı yaptığı açıklamada, “Ülkemizde 30 bine yakın hasta organ nakli bekliyor. Organ bağışı yaparak organ nakli bekleyen hastalara umut olabiliriz. Yaptığımız bu etkinlikler ile beyin ölümü gerçekleşen hastalardan organ nakli sayısının artmasını amaçlıyoruz” dedi.

• organ bağış haftası 1.jpg
  • organ bağış haftası 2.jpg