Tatvan Devlet Hastanesi’nde ‘Sigara Bırakma Polikliniği’ Açıldı
02 Kasım 2023

Tatvan Devlet Hastanesi koruyucu sağlık hizmetleri adına önemli bir adım atarak tütün ürünü kullanan bireylerin bırakmaları ve bırakmak isteyenlere destek sağlamak amacıyla ‘Sigara Bırakma Polikliniği’ açtı.

Çarşamba ve perşembe günleri öğleden sonra Göğüs Hastalıkları uzmanları Dr. Hacer Akşit Yaşar ve Dr. Şerife Kaya tarafından sigara tiryakilerine, sigarayı bırakma konusunda hizmet verilecek.

Çağımızın büyük sorunlarından biri olan tütün ve tütün ürünlerini kullananlara yönelik hastane bünyesinde sigara bırakma polikliniği kurduklarını belirten Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı yaptığı açıklamada, sigara kullananlara öncelikle göğüs hastalıkları polikliniklerimizde muayene ve tetkikler yapılacak.  Tütün Bağımlılık Anketi (Fagerström Nikotin Bağımlıklık Testi) uygulanacak ve bağımlılık derecesine göre kişiye özel tedavi yaklaşımları planlanacaktır. Alo 171 aranarak da destek alabilecek olan danışanlar aynı zamanda MHRS ve 182 Randevu sisteminden randevu alarak hafta içi çarşamba ve perşembe günleri hizmet alabilecekler” dedi.