Tatvan’ın ilk çocuk psikiyatri uzmanı göreve başladı
19 Mart 2019

BİTLİS’te hizmet veren 400 yataklı Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinin ilk Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Senay Çelenay hasta kabulüne başladı.

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, hastane bünyesinde her geçen gün sağlık hizmet ağını genişlettiklerini belirterek hastane bünyesinde yeni üniteler ve yeni bölümler açarak sevk veren hastane konumundan sevk alan hastane konumuna geldiklerini söyledi. Hastanede yetişkinler için Psikiyatri Polikliniği'nin bulunduğunu ve buna ilaveten Çocuk Psikiyatri Polikliniği’ni de hizmete açtıklarını belirten Akay şöyle konuştu:

"Obezite cerrahisinde büyük illerle yarışır seviyedeyiz. Anjiyoda bölgenin neredeyse en iyisiyiz. Çocuk Yoğun Bakım açtık. Yanık Merkezi için hazırlıklar yapıyoruz ve kısa sürede açmayı planlıyoruz. Fizik Tedavi Ünitesi’ni de büyüttük ve genişlettik, 15 gün içinde orası da hizmete açılacak. İnşallah yakında yan dal uzmanlarının olduğu büyük bir hastane konumuna geleceğiz. Bununla birlikte dışarıya sevk verme olayını tamamen sıfırlayıp her yerden sevk alma konumuna geleceğiz. Bugün açtığımız Çocuk Psikiyatri Polikliniği’nde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Senay Çelenay sağlık hizmeti vermeye başladı"