Hastanemizde Kemik Birleştirme Ameliyatı Yapıldı
19 Mart 2019

Hastanemizde ilizarov tekniği ile yapılan başarılı ameliyat sonucunda kaynamamış kemik birleştirildi.

Hastanede başarılı ameliyatlar yapıldığını belirten Hastanemiz Başhekimi Erdinç Eren, “Ortopedi servisindeki arkadaşlarımız kısa kemik uzatmak, eğri kemikleri düzeltmek, enfeksiyonlu kemiklerin değişimi, kaynamamış kemiklerin birleştirilmesi, kalça çıkığı ve benzeri operasyonları başarılı bir şekilde yapıyor. Hastalar, bu gibi ameliyatlar için başka yerlere gitmeden burada güvenle ameliyat olabiliyorlar” dedi.

kemik kaynaştırma haberleri 1.png

Tatvan Devlet Hastanesi’nde görev yapan Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Deniz Akbulut ise, ilizarov tekniği ile yapılan ameliyatla, kaynamamış kemik birleştirildiklerini söyleyerek, şunları kaydetti;

“Ortopedi servisi olarak biz ekip halinde 3 doktor arkadaş çalışmaktayız. Op. Dr. Eyyüp Emre Bahtiyar ve Op. Dr. Can Berk Mirza ile birlikte, ayak bileği kemiği kopukluğu şikayetiyle bize gelen 24 yaşındaki hastayı ameliyata aldık. Hasta bize geldiğinde ayak bileği kemiği birbirinden ayrıktı ve desteksiz yürüyemiyordu. Ekip olarak aldığımız karar neticesinde hastaya ilizarov tekniği ile kaynamamış kemik (psödoartroz) birleştirme ameliyatı yaptık. Başarılı geçen ameliyat 4 saat sürdü. Kemikler şuan birleşmiş durumda ve kemiklerin kaynaması devam ediyor. Aynı zamanda kemik uzatma işlemi yapılıyor ve hasta 20 gün daha gözetimimizde kalacak. Kemiklerin kaynaması tamamlandığında aparatlar sökülecek ve hasta yürüyebilecek bir şekilde taburcu olacak.”

kemik kaynaştırma haberleri.png

Siirt’ten gelerek Tatvan’da ameliyat olduğunu kaydeden hasta Engin Yazıcı da, yaklaşık 2 yıldır kopuk olan ayağıyla yürüyemediğini ve 2 ay önce bu hastaneye başvurduğunu, yapılan başarılı ameliyatla kopuk ayağının bacakla birleştirildiğini söyleyerek, doktorlara teşekkür etti.