Hastanemiz'de Beyaz Kod Tatbikatı Yapıldı..
26 Ocak 2022

29.06.2021 Tarihinde ve Saat 11:50 sularında hastanemiz çocuk psikiyatri polikliniğine hasta yakını rapor puanını beğenmediği için doktorun odasına gelerek rapor puanının düzeltilmesini talep etti.

Doktor, hasta yakınına hastasının puanını değiştiremeyeceğini ve hastanın puanının bu şekilde doğru olduğunu belirtti.

Bu cevap karşısında ikna olmayan hasta yakını olaya fevri yaklaşarak sesini yükseltip sözel hakaretlerde bulunarak doktora bağırmaya başladı.

Bu arada görevli diğer personel hasta yakınına sakin olması gerektiğini söyledi.

Bu sözler karşısında da ikna olmayan hasta yakını sözlü saldırısını biraz daha ileri götürüp görevli personele sözlü şiddet uygulamaya başladı.

11:55 Odada bulunan diğer personel hemen masada bulunan dahili telefondan “1111” ‘Sözlü ya da fiziksel saldırı’ , “Beyaz Kod” tuşladı ve telefonu kapattı.

Acil çağrıyı alan güvenlik personelleri ivedilikle olay yerine intikal etti. Güvenlik personellerini karşısında gören hasta yakını iyice panikleyip ses tonunu yükseltmiş, hakaret ve tehditlerde bulunmaya başlamıştır. Güvenlik görevlileri tarafından tutulan hasta yakını psikolog eşliğinde sakinleştirilerek olay yerinden uzaklaştırılıp Hastane polisi tarafından ifadesi alınmak üzere karakola sevk edilmiştir.

Şiddete maruz kalan hastane personeli ise psikolog tarafından yapılan destekle rahatlatılmaya çalışılmıştır. Daha sonra Hastane personeli kendisine yapılan bu şiddetten ötürü Hukuki destek alabilmek için Çalışan Hakları Birimine başvurmuş ,Hasta yakınından şikayetçi olmuş ve yasal süreç başlatılmıştır.

• cb28eea2-de49-45a9-b9e6-fdce74cde30a.jpg
  • 28552523-8fa1-47fa-b3bb-ef692e2d1825.jpg