Hastanemizde yapılan başarılı bir operasyonla, şah damarı ve bacak damarı tıkalı olan bir hastanın tıkalı damarları anjiyo sistemiyle stent takılarak açıldı.
27 Şubat 2021

• 154850729_678162973033596_8981221733070557537_n.jpg
  • 155115585_678163043033589_3388777018877346276_n.jpg
  • 154773728_678163016366925_6144967316738777250_n.jpg

Tatvan’da Bir Hastanın Tıkalı Şah Damarı Ajiyo Sistemiyle Açıldı
Tatvan Devlet Hastanesi’nde yapılan başarılı bir operasyonla, şah damarı ve bacak damarı tıkalı olan bir hastanın tıkalı damarları ajiyo sistemiyle stent takılarak açıldı.
Bitlis’in Ahlat ilçesinde ikamet eden 68 yaşındaki Yusuf Uslu, baş dönmesi şikayetiyle Tatvan Devlet Hastanesi’ne başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirmede hastanın beyne giden şah damarının yüzde 90 tıkalı olduğu ve bacak damarlarında da tıkanıklıklar olduğu tespit edildi. Kardiyoloji Uzmanı Ahmet Karaduman tarafından ajiyo sistemiyle yapılan başarılı operasyon sonucunda hastanın tıkalı damarları açıldı. Tıkalı damarlara stent takılmasıyla hasta sağlığına kavuştu ve baş dönmesi şikayeti azaldı.
Koronavirüs (Covid-19) vakalarının azalmasıyla normal sağlık hizmetlerine yoğunluk verdiklerini belirten Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Erdinç Eren, “Hastanemizde 15 yataklı koroner yoğun bakım kardiyoloji servisimiz 5 uzman doktorumuzla kardiyolojik olarak damar tıkanıklığı ve diğer kalp hastalıkları hususunda her türlü hastalığa hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.
Tatvan Devlet Hastanesi olarak yaklaşık bin civarında anjiyografik girişimlerde bulunduklarını kaydeden Başhekim Erdinç Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Çok şükür başarı oranımız oldukça yüksek. Çok ciddi kalp krizi ve diğer damar tıkanıkları ile ilgili başarılı işlemler yaptık. En son 68 yaşında bir hastamız bize başvurdu. Beyne giden şah damarında ve bacak damarlarında ciddi oranda ileriki süreçte hayatı tehdit edebilecek bir tıkanıklık mevcuttu. Pandemi sürecinde birçok girişimsel işlem ertelenebilmekteydi. Bazı hastanelerde yoğunluklar sebebiyle bu işlemler yapılamamaktaydı. Bize başvuran hastamızın da bu şekilde bir mağduriyeti söz konusuydu. Burada hocalarımızla beraber hastayı değerlendirdik ve bu işlemi burada yapabileceğimiz kanaatine vardık. Hastamızın yapılan değerlendirmesinde beyne giden şah damarında yüzde 90-95 oranında tıkanıklık mevcuttu. Anjiyografi işlemini gerçekleştirdik. Koldan yaptığımız anjiyografi işlemi ile çok şükür hastanın hem beyin damarındaki tıkanıklık hem de bacaktaki tıkanıklık başarıyla açıldı. Hatanın şikayetleri geriledi, hastanın takibi devam ediyor, genel sağlık durumu şuan iyi. Hastanemizde uzman doktor arkadaşlarımız tarafından bu tarz başarılı işlemlerin yapılması bizi mutlu ediyor. Çok şükür bölgemizde pandemi vakalarının azalması ile bu tür işlemler ve diğer sağlık hizmetlerimizi sürdürmeye devam etmekteyiz.”
Hastanın genel sağlık durumunun şuan iyi olduğunu ve ilaç tedavisinin devam ettiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Ahmet Karaduman, “Hastamızın beyine giden şah damarında yüzde 90-95 oranında daralma vardı. Hastamız baş dönmesi şikayetiyle bize başvuruda bulunmuştu. Daha önce birçok merkeze başvurusu olmuş fakat pandemi sürecinden dolayı başvurusu ertelenmişti. Biz de damarlarda ki darlığı fark etti ve anjiyo yöntemiyle darlığı tesvit edip hastanın bacak damarlarında sorun olduğu için koldaki damardan girerek sitent takarak açtık. Hastamızın genel sağlık durumu şuan iyi, baş dönmesi şikâyeti geriledi, ilaç tedavisi devam ediyor” dedi.
Kendini şuan iyi hissettiğini belirten Yusuf Uslu, “Daha öncesinde başka hastanelere gittim. Bana dediler ki, şah damarında yüzde yetmiş civarında tıkanıklık var ve seni başka hastaneye sevk edeceğiz. Ben de buraya geldim. Sağ olsun Ahmet Hoca çok ilgilendi ve ben bakarım dedi. Önce tahliller yapıldı filmler çekildi. Bir hafta sonra sonuçlar çıktı. Meğerse şah damarımda yüzde 95 oranında tıkanıklık varmış. Anjiyo yapıldı, çok şükür şuan iyiyim. Doktoruma ve bütün hastane çalışanlarına ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.