Hastanemizde Yatan Hasta ve Hasta Yakınları Oy Kullanılmaya Götürüldü
31 Mart 2019

Hastanemiz tarafından Bitlis merkez, Ahlat, Adilcevaz, Hizan, Tatvan, Güroymak ve Mutki’ye hastalar hasta nakil araçlarıyla oy kullanımına götürüldü

Hastanemizde Cumhurbaşkanlığı seçimi birinci oylama ve 27. dönem milletvekili genel seçimi için oy kullanmak isteyen doktorların onayı ile hastalar ve engelliler hasta nakil araçlarıyla oy kullanımına götürüldü.

“HASTALAR, HASTA NAKİL ARAÇLARIYLA OY KULLANIMINA GÖTÜRÜLDÜ”

Hasta nakil araçlarıyla oy kullanımına götürülen hastalarla ilgili açıklamada bulunan Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Erdinç Eren, hastanede yatan hastalardan 28 hastanın oy kullanımına gitmek için kendilerine başvurduğunu söyledi.

Şuana kadar başvuran hastalardan 16’sının oy kullanacakları okullara transfer edildiği ifade eden Başhekim Eren, “Çeşitli hastalıklardan dolayı hastanemizde yatan hastalarımızın oylarını kullanabilmeleri için hasta nakil araçlarımızı görevlendirdik. Hastalarımız hemşire ve sağlık personellerimiz eşliğinde oy kullanacakları okullara transferleri sağlanıyor. Ayrıca arkadaşlarımız ihtiyacı olan hastalarımıza tekerlekli sandalye ile oylarını kullanacakları sandığa kadar eşlik ediyorlar. Akabinde hastaneye yada evlerine transferlerini sağlıyoruz. Talep eden bütün hastalarımızın transferlerini gerçekleştirmek için personellerimiz çalışmaya devam ediyor. Şuana kadar 16 hastamızın transferini gerçekleştirdik. Bize gelen talep şuan için 28 hasta. İnşallah bu günün oy kullanma saati bitimine kadar oy kullanma işlemlerini tamamlamış olacağız.” diye konuştu.

Oy kullanmak üzere hasta nakil aracıyla hastanemizden alınarak hasta olan yakını ile birlikte Hizan’a gönderilen hasta yakınlarından İsmail Karabaş, kendilerine tahsis edilen hasta nakil aracı sayesinde hastanede yatan hasta yakını ile birlikte Hizan’a oy kullanmaya gidip oylarını kullandıktan sonra geri hastaneye geleceklerini ifade etti.

HS (1).jpg