Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ferah Çakır, açıklamada bulunarak, yaptıkları atılımlarla araştırma ve uygulama hastanesi gibi çalıştıklarını belirtti. Yapılan çalışmaların doktor, yardımcı sağlık personeli, idari birimlerde görev alan yönetici ve personelin katkıları ile gerçekleştiğini ifade eden Çakır, hasta memnuniyetine önem verdiklerini söyledi.
Hastanede göz anjiyosunun yapılmaya başlanmasıyla il dışına hasta sevklerinin azalacağını kaydeden Çakır, “Göz polikliniğinde 3 doktor arkadaşımız sağlık hizmeti veriyor ve buraya bir adet göz anjiyosu kurduk. Günde 250- 300 civarında hastamızın göz muayene ve tedavisi yapılıyor. Bazı hastalara göz anjiyosu yapılmaya başlandı. Böylelikle hem sağlık hizmetinde daha ileri seviyelere ulaşıyoruz, hem de sevklerin önüne geçilecek” dedi.
Göz Doktoru Op. Dr. Öznur Yurtseven ise, “Göz anjiyosu cihazı özellikle tansiyon, hipertansiyon, şeker hastalığı ve sarı nokta hastalığı bulunan hastaların, göz arkasının tetkiki sebebiyle kuruluyor. Anjiyo esnasında retina ve damarları ayrıntılı olarak görebiliyoruz. Hastanın tanısında kullanılan bir cihaz. Buraya gelen hastalar ilk önce poliklinikte muayene ediliyor, ardından gereken hastalar anjioya yönlendiriliyor. Yapılan tanıda göz içi enjeksiyon veya lazer yapılabiliyor. Lazeri biz burada yapıyoruz ve göz içi enjeksiyon için ise gerekli durumlarda üst basamak hastanelere sevk yapılıyoruz” şeklinde konuştu.