Gebe Okulu Yeni Mezunlarını Verdi
26 Ekim 2023

Tatvan Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ‘Gebe Okulu´ mezunlarını verdi. Gebe Okulu´ndan mezun olan anne adaylarına Tatvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Ali Yaşar ve idareciler tarafından mezuniyet belgeleri verildi.

Tatvan Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren gebe okulunda, anne adaylarına fizyoterapist, diyetisyen ve eğitmenler tarafından doğum sonrası günlük yaşam, yeni doğan bakım, yeni doğan beslenmesi, aile planlaması yöntemleri, anne sütünün önemi ve emzirme teknikleri, gebelik süreci, doğum süreci ve doğum ağrılarıyla baş etme ,doğum sonu dönem ve yeni doğan bakımı eğitimleri verilerek katılım belgesiyle birlikte mezun edildi. Mezuniyet töreninde pasta kesen annelere Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından hediyeler verildi.

Gebe Okulu’na kayıtların kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirten Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz ay gebe okulumuzu aktif hale getirdik. İlk mezunlarımızı da verdik. Anne adaylarına fizyoterapist, diyetisyen ve eğitmenler tarafından eğitimlerimize devam edeceğiz” dedi.