Hastanemizde “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” Etkinliği Düzenlendi
25 Ekim 2023

Tatvan Devlet Hastanesi, "1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı" nedeniyle poliklinikler giriş katında stant açarak hastalara bilgilendirme eğitimi verildi.

Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından sağlıkta bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak için hastanemiz personellerine, hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme eğitimleri artarak devam ediyor. "1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı" nedeniyle hastanemiz personellerine eğitim semineri verildikten sonra, hastanemiz poliklinikler katında kurulan stant ile hasta ve hasta yakınlarına yönelik bilgilendirme eğitimleri düzenlendi. Eğitimlerin ardından meme kanserine dikkat çekmek için personeller tarafından balon uçurma etkinliği düzenlendi.

Meme kanseri konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla hastanemizdeki bilgilendirme eğitimlerinin artarak devam edeceğini söyleyen Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı şu açıklamalarda bulundu. “Kanser tedavilerinde erken tanı hayati önem taşımaktadır. Ülkemizde ve dünyada sık görülen ve erken teşhis ile tedavisi mümkün olan meme kanserinin önemine değinmek için KETEM birimimiz tarafından personellerimize ve hastanemize gelen hasta – hasta yakınlarına bilgilendirme eğitimleri verildi. Farkındalık oluşturmak için bu tür eğitimlerimiz artarak devam edecek” dedi.