T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü Tatvan Devlet Hastanesi

Bitlis İlinde Yılın Ebesi Bizim Hastanemizden Seçildi

Güncelleme Tarihi: 06/08/2019

Sağlık Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Muhammet Güven, Prof. Dr. Emine Alp Meşe ve Halil Eldemir, 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla düzenlenen iftar yemeği programına katıldı.

İftar yemeğinde hemşirelere ve ebelere hitap eden Güven, her iki mesleğin de değerlerinin ve duygularının ortak olduğunu söyleyerek, “Dünya’ya gelen bir bebeği ilk kucağına alıp isminde barındırdığı büyük anne anlamına uygun bir şekilde şefkatini hissettiren de, son nefesinde ki bir insana, ismi ile müsemma kardeş sevgisi ile bir yudum su verip yüreğini serinleten de sizlersiniz” diye konuştu.

Programa, 81 ilden ebe, hemşire, il müdürleri ve Bakanlık merkez personelleri olarak yaklaşık 300 kişi katıldı. Program sonunda  sağlık temsilcilerine belge ve hediye takdim edildi.
Bitlis ilinde yılın ebesi ödülünü hastanemiz personeli  Ümran Çelik ,Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güvenden ödülünü aldı.

5cb1d4e8-89d8-40cb-b4cb-2a40408531d1.jpg

7fbb8b7f-9ccb-4e4d-a543-ffcce297125a.jpg